Floating FB popout byInfofru

For more plugins visitReviewresults

Stomatologija u 21. veku

    Kraj 20. i početak 21. veka doneli su veliki tehničko-tehnolški napredak u svim sferama društva, pa i u stomatologiji. Svaki period nosi određene prednosti, ali i izazove.

S jedne strane, imamo sve veću svest ljudi o značaju zdravlja zuba i nažalost sve veće nezadovoljstvo kvalitetom državnih institucija.

Naravno, to je stvorilo potrebu za privatnim sektorom, tako da se otvara sve veći broj privatnih stomatoloških ordinacija. Ima više posla za stomatologe, ali, s druge strane, konkurencija je sve veća.

Osim toga i pacijenti postaju sve zahtevniji, tako da kvalitet usluge i stručnost stomatologa jesu potreban, ali nisu dovoljan uslov da osiguraju dugoročni rast i razvoj ordinacije.

Sada je potrebno razviti i dobar odnos sa pacijentima, imati dobar sajt, fejsbuk stranicu, online zakazivanje i razne druge dodatne usluge... Sve to zahteva dodatno vreme, vreme kojeg je u 21. veku sve manje. Kao i u mnogim drugim poslovima, osim uštede novca, bitna je i ušteda vremena.

 

Bitna je organizacija

 

Dobra organizacija je postala neophodnost za dalji razvoj i rast. 

Za stomatologe, dobra organizacija znači dobar softver koji će automatizovati određene procese, gde će biti lako i jednostavno voditi ceo posao. Kao i u mnogim poslovima, papirologija je stvar prošlosti, komplikovana je, glomazna, ne nudi jednostavnost pretrage i analize podataka.

 

 

Na tržištu postoje softveri koji u određenoj meri rešavaju probleme stomatologa, ali dodatno stvaraju neke nove probleme:

1. Pristup podacima je moguć samo sa računara gde je instaliran softver. Van ordinacije nemate pristup podacima o pacijentima i sopstvenim obavezama. Iako je mobilnost neophodna i dalje ste vezani za ordinaciju.

2. Pouzdanost i sigurnost podataka je nešto o čemu se razmišlja tek kad dođe do problema. U slučaju neke havarije na računaru, najčešće se gube podaci koji su mesecima i godinama unošeni u softver. Naravno, o svemu ovome ili brine stomatolog (i troši dodatno vreme) ili izdvaja dodatni novac da plati nekog ko će se baviti ovim.

3. Sms obaveštenja. Značajan broj pacijenata zaboravi da dođe na zakazani termin ili na redovnu kontrolu. Za stomatologa to znači gubitak vremena i novca, a potencijalno i pacijenata.

Idealno rešenje za ovaj problem su SMS obaveštenja. Naravno, ručno slanje SMS-ova zahteva dodatno vreme, a postojeći softveri ne nude ovu uslugu ili je skupo naplaćuju.

4. Softveri su najčešće skupi i zahtevaju značajna ulaganja, tako da mnogi stomatolozi odlažu kupovinu softvera, dok ne vide opravdanost ulaganja. Uštede i rezultati su dogoročni, pa nažalost stomatolozi stvore naviku rada sa papirologijom i imaju otpor prema nečemu što unapređuje njihov posao.

 

Rešenje

 

Imajući u vidu sve ove nedostatke, kreirali smo evident - moderni softver koji rešava ove probleme:

1. Potpuna mobilnost - niste vezani za ordinacuju, imate pristup podacima uvek i svuda, sa svakog uređaja (računar, tablet, mobilni telefon).

Zaboravite rečenicu: "Da dođem u ordinaciju, pa ti javljam kad imam slobodan termin."

2. Softver se koristi bez instalacije. Svi podaci su u cloud-u, tako da stomatolog ne brine o instalaciji i čuvanju podataka.

Havarija na računaru? Potrebna reinstalacija operativnog sistema? Zamena računara? Rad na više računara? Uz evident, ne razmišljate o ovim stvarima.

3. Uključena SMS obaveštenja, bez komplikovanih procedura i dodatnih troškova instalacije usluge. Softver automatski obaveštava pacijente o zakazanom terminu ili redovnoj kontroli.

 

Takođe, nije potrebno zakazivanje testiranja, instalacije, nije potreban naš dolazak, softver možete koristiti odmahKreirajte nalog i krenite sa radom u roku od minuta. Naravno ukoliko je potrebna bilo kakva pomoć ili asistencija u korišćenju softvera, tu smo da pomognemo.

 

Proverite i sami zašto je evident savremeno rešenje za stomatologe u 21. veku.

Da li ste spremni za 21. vek?