Floating FB popout byInfofru

For more plugins visitReviewresults

5 online servisa koji Vašoj firmi mogu da značajno uštede novac

Biti vlasnik preduzeća nije nimalo lak posao. Na Vama je da svakog meseca obezbedite plate za zaposlene, pronađete nove i usrećite stare klijente, platite račune za telefone, internet, struju, nađete sredstva za ulaganje u opremu…

I nadate se da će, na kraju, nešto preostati i za Vas. A šta ako Vam kažemo da postoji odličan način da, na godišnjem nivou, uštedite značajnu sumu novca? Možda čak i dovoljnu za 13. platu.

Zainteresovani?

Da vidimo ovako. Za poslovanje svoje firme zasigurno koristite računare (zar je danas išta moguće bez njih) i programe koji nisu nimalo jeftini. Dok platite licencu za Windows operativni sistem, zatim za MS Office paket, Photoshop i još par stvarčica, novčanik o čas posla ostaje prazan.

A zapravo sve ove troškove najverovatnije možete preskočiti. Predstavljamo Vam online servise koji Vašoj firmi mogu da značajno uštede novac.

Napomena: Ukoliko Vam za obavljanje delatnosti kojom se bavite nije neophodan Windows, Linux je Vaš najbolji prijatelj. U pitanju je besplatan operativni sistem koji dolazi u više verzija od kojih su neke veoma slične Windowsu. Linux radi na svim računarima, manje je zahtevan (to znači da će Vam računari raditi brže) i nema rizika kada su u pitanju virusi.

 

Google alati – zamena za Word i Excel

 

Programi iz MS Office paketa, konkretno Word i Excel zasigurno su nezaobilazni u poslovanju Vaše firme i svakog njenog dela. Kao što već znate, ovi programi mogu mnogo, ali koštaju, a za svaki računar u firmi plaćate posebno.

Srećom postoji potpuno besplatna online alternativa ovim programima. Ukoliko otvorite gmail nalog, na raspolaganju Vam stoje besplatni Google servisi Google dokumeni i Google Sheets. Prvi je online verzija Worda, a drugi zamena za Excel. (https://docs.google.com)

Da, malo se razlikuju, ali ne toliko da se za jedan dan ne može upoznati sa ovim servisima, a pružaju potpuno istu funkcionalnost i još nešto više. Naime, za one koji ih već ne koriste, ovi alati pružaju mogućnost da im pristupite sa bilo kog uređaja – mobilnog telefone, tableta ili računara – u bilo kom trenutku i napravite izmene, dopune…

Takođe, imate mogućnost da pristup omogućite neograničenom broju kolega i tako zaobiđete proceduru snimanja i prebacivanja dokumenata sa jednog na drugi računar i nepotrebno trošenje vremena.

Uz sve to, Vaši dokumenti se nalaze online što znači da nema potrebe da pravite rezervne kopije jer će, u slučaju kvara računara, dokumenti i dalje biti bezbedno sačuvani.

U ovim Google servisima možete praviti fakture, voditi evidenciju, obavljati proračune… sve kao i u programima MS Office paketa.

 

Canva – online program za obradu slika i pravljenje grafčkih rešenja

 

Ukoliko niste baš profesionalci koji se bave grafičkim dizajnom ili vizuelnom umetnošću, već programe poput Photoshopa i Ilustratora koristite za kreiranje sadržaja za društvene medije i promociju svoje firme, Canva je sve što Vam treba.

Spomenuti Adobe programi zahtevaju da dobro baratate njima i verovatno pretstavljaju, što bi Amerikanci rekli, “overkill”. Jednostavno, zašto bi ste za lov na komarca koristili tenk?

Canva je jednostavna i besplatna za upotrebu. Potrebno je samo da se registrujete preko Facebooka ili mail adrese i to je sve. Omogućava Vam da napravite logo, inforgrafike, obradite fotografije za reklame i objave na društvenim mrežama… Bukvalno, sve što Vam je potrebno nalazi se na jednom mestu.

I da, upravo ste uštedeli par stotina evra za Photoshop i Ilustrator.

 

Evident - automatski SMS podsetnik

 

Kao svaka ozbiljna kompanija i Vi brinete o svojim klijentima, vodite računa da ih podsetite na zakazane termine, javljate im novosti o aktuelnim popustima i novitetima…

Ukoliko za obaveštavanje klijenata koristite mobilni ili fiksni telefon, verovatno Vam se dešava da na kraju meseca zatražite vode i šećera nakon što pogledate račun. A još kad pomislite koliko je radnih sati otišlo na kucanje poruka…

Automatski SMS podsetnik Evident za samo delić tog novca i par minuta Vašeg vremena, učiniće da svi Vaši klijenti, saradnici ili zaposleni, bez greške budu obavešteni o svim važnim stvarima i to tačno onda kada Vi to želite.

Umesto da troše sate i sate na okretanje telefona i kucanje poruka, uz automatski SMS podsetnik, Vaši zaposleni se mogu posvetiti važnijim poslovima.

 

WeTransfer – bezbedno slanje dokumenata

 

Kada je u pitanju deljenje velikih dokumenata, velikog broja fotografija ili video zapisa, uobičajeni način je da izvadite USB memoriju, prekopirate fajlove, a zatim je pošaljete poštom ili odnesete lično.

Sve to znači gubljenje dragocenog vremena. Uz to, rizikujete da će se USB memorija zagubiti, oštetiti, možda Vam je neće vratiti (iako košta nekoliko hiljada dinara, kumulativno ovo može biti trošak koji se oseti).

Zato je tu WeTransfer – najjednostavniji način da pošaljete dokument ili bilo šta drugo u elektronskoj formi. Potrebno je da uploadujete dokumenta preko sajta i link koji dobijete pošaljete osobi koja će fajlove skinuti na svoj računar. To je sve.

Uz to, nema rizika da će neko ukrasti dokumenta jer se brišu i nestaju nakon 7 dana.

 

Wevideo – pravite svoje video klipove

 

Bilo da se radi o društvenim mrežama ili web sajtu, video materijali danas su broj 1 po popularnosti. Umesto da plaćate spoljnog saradnika koji će montirati za Vas kratke video klipove ili koristite skupe programe poput Adobe Premier Pro ili Final Cut-a, sve to možete uraditi besplatno na internetu.

Wevideo je jedan od servisa koji Vam pruža odlične mogućnosti za editovanje kratkih klipova koji imaju rezoluciju do čak 4K.

Wevideo omogućava da započnete projekat na računaru, a nastavite ga na tabletu ili telefonu, a pored toga sadrži i veliku biblioteku besplatnih (royalty-free) video snimaka koje možete koristiti za svoju promociju.

 

evident.rs