Floating FB popout byInfofru

For more plugins visitReviewresults

Novo unapredjenje - evidencija dugovanja

Uobičajena je praksa da imamo klijente koji plaćaju sa zakašnjenjem pružene usluge (sa više modela - odloženo plaćanje, plaćanje na rate ili prosto dugovanje).

S obzirom da je naš cilj da u EVIDENT dodamo sve ono što je potrebno za vođenje biznisa, dodajemo sada i ovu opciju, kako biste evidenciju dugovanja imali na jednom mestu i eliminisali dodatna dokumenta i beleške.

 

1. Stanje na računu

 

U profilu klijenta dodali smo novo polje - Stanje na računu. Ovde možemo uneti dugovanje, uplate ali i preplate - u slučaju da klijent plaća unapred ili ima neki vaučer.

Ovde vidimo kakvo je trenutno stanje, tj da li nam klijent duguje neki novac ili možda ima preplatu.

U slučaju da želimo da unesemo izmenu (da unesemo dugovanje ili evidentiramo uplatu), kliknućemo na link i otvoriće se prozor za unos:

Kao što se vidi, imamo polje za datum (koje je popunjeno sa današnjim datumom, ali možemo odabrati i drugi datum u slučaju da se unos odnosi na neki drugi dan), imamo deo da odaberemo da li unosimo dugovanje ili uplatu, iznos i opis (u slučaju da želimo da navedemo na šta se odnosi ovaj unos).

 

2. Dugovanje i podsetnik

 

Kad unesemo dugovanje, pored toga što sada imamo evidentirano da odabrani klijent duguje novac, imamo na osnovu toga i dve dodatne pogodnosti.

a. Sada na kalendaru za tog klijenta imamo u detalju zakazivanja i napomenu o stanju na računu:

b. S obzirom da odredjeni broj klijenata ne izmiruje svoje obaveze na vreme, dodali smo i podsetnik koji se šalje samo onim klijentima koji imaju dugovanje, definisanog dana u mesecu:

Sada uz ovaj podsetnik možete biti sigurni da će oni klijenti koji duguju novac dobiti opomenu i na taj način ne morate ručno da ih zovete/šaljete poruke i podsetnike.

 

3. Plaćanje na rate

 

Ukoliko prodate proizvod ili pružite uslugu i dogovorite sa klijentom plaćanje na rate, imamo pokrivenu i tu opciju.

Kad se klikne na stanje na računu klijenta i otvori se prozor za unos, videćete drugi tab Računi. Ovde imamo u tabeli definisan osnovni račun i kao što se vidi imamo polje mesečna rata.

Ako odaberemo iz tabele taj račun (kliknemo na njega) otvoriće se prozor gde možemo da definišemo mesečnu ratu koju klijent plaća.

U slučaju da klijent ima više dugovanja po raznim osnovama i različite mesečne rate, možemo dodati još računa u tabelu i za svaki račun definisati mesečnu ratu koju klijent plaća.

Što se tiče podsetnika, možemo dodati dodatne informacije utekst poruke tako da svim klijentima koji imaju dugovanje, šaljemo presek stanja odredjenog dana u mesecu, gde klijent vidi trenutno stanje (dugovanje) na računu kao i informaciju u obavezama za taj mesec (iznos rate).

 

Sada na jednom mestu imate evidenciju o dugovanjima i takodje automatizovane podsetnike kako biste sve one koji duguju podsetili da na vreme izmire svoje dugovanje.

 

Uskoro se javljamo sa novim unapređenjima.

Pozdrav od EVIDENT tima.